Upp

Till
Packmopeds
turnén

Skiftning, brytning & Totta 70

Skiftningens och brytningens tid är inne. Solen skiner. Det regnar och det snöar. Vädret verkar ha liksom lite svårt att bestämma sig och vi kan inget annat göra än att åka med. Nyss såg jag på en åker i trakterna kring Kil några molokna tranor stå med snö ända upp till fotknölarna, som snedseglade turister och allvarligt fundera över tillvaron. För min egen del har “Den svarta fingrarnas tid” inletts på riktigt. För nu är årets uppsättning av Packmopedsturnén presenterad och då återstår endast den prekära detaljen att få mopparna att fungera. Åtminstone någorlunda. Men jag gillar det jobbet. Det är någonting vilsamt över själva mekdetaljen för känslan av att ta hand om och fixa är fin. Vi känner varandra väl vid det här laget jag och mopparna. Vi har färdats tusentals mil tillsammans. De har blivit som familjemedlemmar och jag vet således när jag kan prata med dem och när jag ska hålla käft. Vi gillar varandra helt enkelt!
Ikväll på SVT går en dokumentär om Packmopedturnéns i särklass störste ambassadör: Totta Näslund. “Bra dagar”. Kolla in den om ni har möjlighet. Ett fint porträtt av en mycket fin man!
Saknaden finns där alltid.
Nästa vecka 1/4 skulle han fyllt 70 år och i samband med detta kommer en konsert med “Tottalåtar” gå av stapeln på Pusterviksteatern i Göteborg. Jag har i år fått den äran att vara med och kommer sjunga Bob Dylans: “Tomorrow is a long time” som på svenska heter: “Men bara om min älskade väntar” (Ulf Dageby)
Håll tummarna!

Visa mer