Upp

Till
Packmopeds
turnén

Göran Samuelsson

Sångpoet. Låtskrivare & pappa till Packmopedsturnén

Bättre tid

Bättre tid - Göran SamuelssonKöp

Berätta för andra om Bättre tid

Allmänt

 • Mitt tionde album ”Bättre tid” släpptes den 19 maj. Albumet spelades in i legendariska Silence-studion i värmländska Koppom, under några intensiva dagar under översyn av producenten Lasse Lindbom. Faktiskt är det första gången någonsin jag valt att jobba med en producent. Lasses intentioner att låta publiken få höra en ”annan” Göran har verkligen lyckats. Det är stämsång, pop och rock. Det är bluesigt med en touch av country – ändå har inte den textbaserade svenska visan glömts bort.
 • År 2008
 • Inspelad Silence-studion i Koppom
 • Producent Lasse Lindbom

Musiker

 • Göran Samuelsson - Sång & Gitarr
 • Bengan Blomgren - Gitarr
 • Bengt Bygren - Keyboard & dragspel
 • Robert Henriksson - Bas
 • Dan Magnusson - Trummor
 • Irma Schultz-Keller - Sång
 • Uno Svenningsson - Sång
 • Lasse Lindbom -

Övriga medverkande

 • Katrin Moström - AD Till hemsida

Låtlista

 1. Stora darren

  Låten som kan ses som en hyllning till långpromenaden. Denna härliga motionsform som räddar så många dåliga dagar. Utan upplyftande intryck från Wille Crafoord och hans sätt att vara hade jag nog aldrig kunnat skriva sången. Tack WC!

 2. Ingenting alls

  Inspirerad av historien jag hörde: Om Sverigedemokraten som tyckte så illa om alla invandrare som kommer hit, att han minsann skulle flytta till ett land som inte tar emot några invandrare satte jag mig ner och skrev ner denna låt som handlar om en man (eller kvinna) som förlorat sin själ.

 3. Röda skor

  Jag och Bengorna Blomgren och Bygren gjorde hösten 2007 en Nord-Norge turné. Publiken var så att säga minimal – och när vi skulle spela i Bodö kom det inte en själ. Vi packade ihop våra saker och tog oss till en närliggande lokal och beställde en matbit. På soundchecken tidigare denna misslyckade dag hade Bengt Bygren spelat en melodi på sin gitarr. Jag kom ihåg melodin, ungefär och skrev under kvällen ihop denna text. Så här efteråt tycker jag nog ändå att Bodö-giget blev lyckat!

 4. Hög av grus

  1995 fick jag en fantastisk dikt av en i Grums boende man vid namn Holger Gård. Under hösten 2007 samlade jag på mig material till inspelningen och under en sådan sejour vid mitt skrivbord ramlade plötsligt Holgers dikt fram. Jag läste igenom denna och insåg genast vilken fantastisk text det var. Dock var den alltför kort att bli en "hel" låt, så jag tog ett djupt andetag och skrev till ett antal rader i ”Holgers anda” samt fixade en enkel melodi. Jag presenterade den för Uno Svenningsson och han sa: ”Den här kommer min pappa gilla, han är lastbilschaufför”, sedan sjöng vi duett!

 5. Oavslutad sång

  En dag kom min Maria till mig och sa: ”Det var länge sedan du skrev en låt till mig” - så då gjorde jag självklart det. Resultatet blev med bandets hjälp riktigt vackert!

 6. Bättre tid

  Kort och gott en modern och rockigare variant av: ”Vi gå över daggstänkta berg”.

 7. Blek om nosen blues

  En somrig uppgörelse med all livsfråntagande velighet man kan pyssla med. När alla frågetecken rätats ut är man en fri man och livet går så oerhört lätt att leva!

 8. Vit som snö

  Ett försök att sätta ord på vad en längtan är för något.

 9. Blues för Katakomberna

  2006 besökte jag Paris katakomber och blev djupt berörd. De ben av många miljoner människor som ligger där nere, djupt under Paris gator, fraktades dit nattetid i ”sanitärt syfte”. Kyrkogårdarna ovan jord var nämligen överfulla. Allt skedde under en 15-månadersperiod i slutet av 1700-talet. Vilket jobb, jag ryser vid tanken. Låten är skriven i jag form i syfte att försöka göra händelsen lika verklig som den en gång var.

 10. När natten faller

  En hyllningslåt till min bortgångne pappa. Han levde sitt liv som jordbrukare, hade sex kor som han mjölkade varje dag och när det var gjort så satte han sig i sin eka och åkte han ut på sjön Fryken för att fiska gädda. Detta innebar att vår familj stundom nästan enbart levde av gädda, kändes det som. Man blev liksom lite trött på alla ben, men jag älskade honom ändå. Så här i efterhand kan jag inte se någon större skillnad på det liv han levde och det liv jag lever. Man sår lite grann, man skördar lite grann och får en gädda då och då.

 11. Lilla vän

  En liten betraktelse över att ingen ska vara nöjd över sig själv längre. Allt ska göras om, alla ska bli smalare och mer rika bara för att lösnummer ska säljas. Men om man nu går i fällan, innebär det också att man totalt glömmer bort den man tidigare var? Ja, jag vet inte för jag har aldrig provat.