Upp

Till
Packmopeds
turnén

Göran Samuelsson

Sångpoet. Låtskrivare & pappa till Packmopedsturnén

Kugg

Kugg - Göran SamuelssonKöp

Berätta för andra om Kugg

Allmänt

 • År 2010
 • Inspelad Panorama Recording Studio
 • Mastrad Panorama Recording Studio
 • Tekniker Joakim Styrén
 • Producent Göran Samuelsson & Bengan Blomgren

Musiker

 • Göran Samuelsson - Sång & Gitarr
 • Bengan Blomgren - Gitarr
 • Bengt Bygren - Keyboard & Dragspel Till hemsida
 • Robban Henriksson - Bas
 • Fredrik Svensson - Trummor
 • Ellinor Sahlin - Sång & Kör

Övriga medverkande

 • Jeppe Blomgren - AD Till hemsida

Låtlista

 1. Ingenting att säga
 2. Allt du ser

  Våren 2008 ingick jag i en ensemble (musiker, konstnärer, teaterfolk) som tillsammans skulle göra en föreställning kring rasism. Syftet var att samla ihop pengar så att ungdomar med diskutabla åsikter kunde få åka till ställen som till exempel Auschwitz i Polen. Dit åkte vi i vår ensemble för att bli ”inspirerade” och låten är mitt bidrag till detta antirasistiska projekt. Den handlar om det hopp som jag ändå tyckte mig finna på denna hemska plats på vår jord.

 3. Bortom bergen

  I många år har jag blandats ihop med att vara en av ”Bröderna Samuelsson”. Riktigt så religiös har jag dock aldrig varit (åtminstone aldrig offentligt). Gång på gång har jag fått vara med om att min publik efter några låtar rest sig upp och gått. Detta efter att de upptäckt att jag inte är en av ”Bröderna”. Låten är vad man kanske kan betrakta ett närmast desperat försök att även behålla den publik som gått fel…
  Fast Bengan Blomgren tyckte att låten skulle heta ”Bortom Bergen” (alltså staden i Norge). Jag vet inte. Kanske har han rätt?

 4. Här kommer vintern

  Radioproducenten Bengt Höglind tipsade mig om en norsk låt som hans son översatt till svenska. Låten var fin tyckte jag, men jag kände mig föranlåten att rätta till översättningen något så att den mer passade min mun. Så här skulle jag aldrig formulera en text om jag skulle skriva den. Men ibland är det ganska skönt att inte själv behöva stå för hela ansvaret. Fast så här efteråt jag tycker faktiskt att det hela blev riktigt fint, även om jag måste medge att jag inte bara gillar vintern utan även varma sommardagar också.

 5. Dom som byggde landet

  Jag hade som avsikt att spela in min karriärs första ”cover” på denna platta. Därför spelade vi först in ”Tryggare kan ingen vara” och fick till en lysande fin inspelning med tramporgel, slidegitarr och sång, men blev ganska snart tveksam om den skulle vara med. Jag insåg så småningom att plattan behövde mera ”kött” om man säger så. Jag kom då att tänka på den Värmländska gruppen ”Môra Per” som gjort en i mitt tycke alldeles fantastisk låt. Jag kollade upp låten, frågade om lov och sedan sneglade jag åt Woody Guthrie-hållet och spelade in den så enkelt som möjligt. Inspelningen tog lika lång tid som låten är lång.

 6. Håll färgen

  Jag tror det är bra att ibland ställa sig intill ett stort berg, eller träd, titta upp och bara säga för sig själv: ”Fan, vad stor du är!”. Att inse sin litenhet kan, tror jag, vara nyttigt ibland i dessa tider när vi allt som oftast ställer oss över naturens villkor. (Det är liksom självklart att vi ska flyga tvärs över jordklotet för att få uppleva två veckors värme i januari.)
  Men Ibland får man på ett bryskt sätt reda på vem det egentligen är som bestämmer. Som när tågen inte längre går för kylans skull, eller när färjorna sitter fastfrusna…
  Fånga dagen!

 7. Himlaland

  En nyinspelning av en gammal låt.
  Jag är väldigt stolt över denna låt som vackert berättar sin historia utan att vara det minsta övertydlig. Det hela är förstås inspirerat av Bob Dylan och om han skulle presenterat sången tror jag att han skulle sagt ungefär så här: ”It´s a song about the man of the great masterpiece!”

 8. Hon & Han
 9. Vilsna själar

  Det känns ibland som att alla är ute efter ens själ idag. Det har nog aldrig funnits så mycket att välja på för den lilla själen. Självutnämnda Profeter står nästan i varje gathörn och profeterar ut sina profetior. Allt som oftast handlar de om att bli smal eller hur man slappnar av snabbast (utan att behöva ägna den minsta möda) eller hur man helt enkelt kan hitta sig själv. Och kväll efter kväll blir man uppringd av telefonförsäljare som hävdar att man behöver det eller det. Jag tycker att det känns så tråkigt att gång på gång behöva freda sitt privatliv genom att säga: ”Tyvärr, tyvärr”. Men det är klart att detta är deras jobb. Men någonstans bakom dessa röster finns det någon annan längre upp i hierarkin som bestämmer vilken skit det är som ska krängas. Det är till dessa sist nämnda typer jag vänder mig. För är det något speciellt som jag söker så vill jag komma på det själv. Det känns åtminstone bättre då, även om man med allra största sannolikhet gått på någon helt annan reklamkampanj – och det gäller även min själ. Författaren Amond Oz skrev för några år sedan en bok med titeln: ”Konsten att bota en fanatiker”.
  I den hävdar han med bestämdhet att själva tricket är humor. För en fanatiker är i total brist på sådan och där igenom även distansen till sig själv. Förlorar man den är man riktigt illa ute och det tror jag tyvärr att det är många som gjort idag. Fundamentalister finns det gott om inom alla områden – och då menar jag inte enbart dessa telefonförsäljare som ringer på kvällstid.

 10. Vildros

  I ett svagt ögonblick så tänkte jag mig livet som ett grönsaksland. Man sår och man skördar och det finns inga ruggiga larver som käkar upp Broccolin - och det finns inga sorkar som ystert tuggar på potatisarna. ”Allt har en början och inget har ett slut”. Jag vet inte, det är nog bara en naiv dröm? Men låten blev riktigt fin tycker jag.