Upp

Till
Packmopeds
turnén

Göran Samuelsson

Sångpoet. Låtskrivare & pappa till Packmopedsturnén

Vanliga Människor

Vanliga Människor - Göran SamuelssonKöp

Berätta för andra om Vanliga Människor

Allmänt

 • Mitt åttonde album, det första på nystartade Fergus Records. Albumet innehåller tio sånger och ett poem, som samtliga, på ett eller annat sätt, är en hyllning till den vanliga människan och livet.
 • År 2005
 • Inspelad I mitt vardagsrum

Låtlista

 1. Vanliga människor

  En ren och skär hyllning till den ”vanliga” människan (d.v.s. du och jag) som, oavsett alla trender och ideal, är den allra vackraste och mest beundransvärda varelsen på jorden!

 2. Alter ego

  En, vad man skulle kunna kalla, uppgörelse i den inre världen.

 3. Dimmorna lättar

  En del dagar är faktiskt som orden i visan: ”…och livet går lätt som ett ord från en vän…”.

 4. Himlaland

  En hymn tillägnad: ”The man of the great masterpiece”.

 5. Vårens första blomma

  En betraktande vårpromenad i Haga-parken, Stockholm.

 6. Nu faller du och jag faller för dig

  Det som händer, händer hela tiden, överallt – och samtidigt!

 7. Bind av dom en liten krans

  Medelålderns existentiella dilemma hopsamlat i tjugosex textrader. Vackert!

 8. Stilla liv

  En sång som textmässigt är inspirerad av Cornelis Wreesvijks: ”Personliga Persson”, Rolling Stones: ”Neighbours” och Martin Luther Kings citat: ”Tragedin i världen är inte de onda människornas brutalitet, utan de goda människornas tystnad.”

 9. Traktor

  Ett epos som innehåller bland annat: Julia Roberts, snöskottning, en frustrerad granne, en guldglänsande Cadillac och minst en kapitalist. Som sagt: ”Vad vore livet utan traktor? Nästan inget, ingenting alls!”

 10. Utan ord

  En låt som blev till i samband med att Göran förärades Frödingstipendiet 2003. ”Utan ord” är inspirerad av: ”Nils på Kullens vals” nedtecknad av konstnären och fiolspelemannen Erling Ärlingsson (1904-1983) (mannen till höger på bokens baksida) som Göran spelade fiol tillsammans med i Frykeruds Spelmanslag på 1970-talet. Låten kan ses som en hyllning till Erling och hans imponerande livsgärning som fortfarande lever och inspirerar Göran och många andra konstnärer i vårt land.

 11. Presidentens vaggsång

  En vaggvisa (uppbyggd kring tjuren Ferdinands sätt att se på världen) tillägnad, typ: Presidenter och makthavare i allmänhet, samt George W Bush i synnerhet.