Close

Göran Samuelsson

Låtskrivare, artist och upphovsman till Packmopedsturnén

Tid

23 april släpps min nya låt “Tid” på spotify och andra digitala plattformar. Samma dag släpps videon till låten på Youtube https://youtu.be/kuioAE0igVw

Tid
En sång som har sitt ursprung i Coronapandemins kölvatten. Helt plötsligt stannade hela samhället upp och alla uppmanades hålla avstånd till varandra. Inga spelningar fick äga rum och ensamheten blev som en bror och syster på en och samma gång. Samtidigt flyttade min morbror till Wyoming och mitt i det flyttlasset fann jag mig själv sittandes och skriva på låten. För längesen var det en kamrat till mig (Hannu Paavonen) som sa: ”När du hållit på i 30 år kommer du upptäcka att du är tillbaka på den punkt där du en gång började”. Jag har många gånger tänkt på vad han sa, men nu tror jag att jag förstår vad han menade. För helt plötsligt kände jag en oerhörd längtan efter soundet av en nylonsträngad gitarr. Så jag plockade helt enkelt fram min gamla gitarr ur gömmorna. Samma gamla gitarr som jag för drygt 30-år sedan spelade på – och kände mig genast hemma.
Tid är en sång om den sköra tråd vi balanserar på.
Samtidigt är den en blick både framåt och bakåt i tiden. Bilder skapas. Lådor som står staplade på varandra till ett bygge som kallas för livet. Och i detta bygge representerar varje människa endast ett litet dammkorn i varje låda. En ödmjuk insikt.
I många stycken är det dock ingen rak och problemfri resa vi blivit medbjudna på. Men allihop har vi blivit skänkta möjligheten att, om så bara en liten stund, få vandra omkring på den här planeten och berätta vår historia. Något som åtminstone jag är tacksam för. Historien lever nu, då och i framtiden.

Text & musik: Göran Samuelsson
Sång & gitarr: Göran Samuelsson
Inspelad i Panorama Recording Studio, Tjörn 20 mars 2020
Tekniker: Joakim Styrén
Omslagsfoto: Mikael Solebris
Distribution: Naxos Sweden AB
Promotion/presskontakt: Liza Berthelsen
liza@lizab.se, 0702-24 40 63


kommenade spelingnar